ФОРМУВАННЯ САМОРЕГУЛЯЦІЇ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ТЕХНОЛОГІЙ В ПРОЦЕСІ ОСОБИСТІСНО ОРІЄНТОВАНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ - Цина, Андрій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Розглядається проблема саморегуляції діяльності майбутніх учителів технологій з ефективного прийняття рішень у різних професійно-педагогічних ситуаціях. Розкриваються теоретичні положення з обґрунтування напрямків змін зовнішніх регулятивних механізмів на внутрішні, які обумовлюють спрямованість особистості майбутнього вчителя на навчальну та професійно-педагогічну діяльність. Рассматривается проблема саморегуляции деятельности будущих учителей технологий по эффективному принятию решений в различных профессионально-педагогических ситуациях. Раскрываются теоретические положения по обоснованию направлений изменения внешних регулятивных механизмов на внутренние, которые обуславливают направленность личности будущего учителя на учебную и профессионально-педагогическую деятельность. The problem of self-regulation of activity of the future teachers of technologies in the sphere of effective decision making in the different professional pedagogical situations is examined. Theoretical positions of the grounding of the directions of changing the external regulative mechanisms on the internal, which specify the orientation of the future teacher personality on the educational and the professional pedagogical activity are considered.