ПТАХИ В ЛАНДШАФТНОМУ ДИЗАЙНІ - Коваль, Микола; Містрюкова, Леся; Терещенко, Юрій; Цьомра, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Повідомляється про зміни в структурі видового складу і загальній кількості птахів Черкащини, їхнє значення в біологічному захисті зелених насаджень, естетичну роль, особливості гніздування і виживання, приваблювання та охорону і запропоновано проектувати садово-паркові об’єкти як самодостатнє, привабливе та сприятливе біогеоценотичне середовище для їхнього повноцінного життя. Сообщается об изменении в структуре видового состава и общем количестве птиц Черкасского региона, их значение в биологической защите зеленых насаждений, эстетической роли, особенностей гнездования и выживания, привлечение и охрану, а также предложено проектировать садово-парковые объекты как самодостаточную и благоприятную биогеоценотическую среду для их полноценной жизни. The article deals with changes in species variety and quantity of birds in Cherkasy Region. It shows their importasnce for green plants preserving, aesthetic role, nesting and functioning peculiarities. The authors suggest designing landscape architecture objects as self-sufficient, and attractive biogeocenosis environment for their full-fledged functioning.