ХАРАКТЕРИСТИКА ПІЗНАВАЛЬНОГО ІНСТРУМЕНТАРІЮ ПРОБЛЕМИ ГРОМАДЯНСЬКОГО ВИХОВАННЯ ОСОБИСТОСТІ: ПОНЯТІЙНО-КАТЕГОРІАЛЬНИЙ АСПЕКТ - Кудикіна, Надія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Автор подає визначення понятійно-категоріального апарату дослідження процесу формування громадянськості особистості у процесі здобуття професійної освіти, доводить, що визначальним чинником педагогічного процесу вищого навчального закладу є особистість, яка здобуває професійну кваліфікацію. Автор дает определение категориального аппарата исследования процесса формирования гражданской позиции личности в процессе получения профессионального образования, доказывает, что определяющим фактором педагогического процесса высшего учебного заведения есть личность, которая получает профессиональную квалификацию. The author gives the definition of conceptual categorical set of researching civil right education in process of professional training; she proves that the personality is a determinant factor of pedagogical process at higher educational establishment that obtains professional qualification.