СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЯК НЕОБХІДНА УМОВА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ У ДАНІЇ - Леонтьєва, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглянуто моделі соціального партнерства у галузі освіти: ліберальну модель, модель державного втручання та неокооперативну; визначено періоди розвитку міжнародного соціального партнерства та досліджено правове забезпечення стосовно розвитку професійної освіти та соціального партнерства; проаналізовано особливості організації професійного навчання та роль соціального партнерства в галузі освіти дорослих у Данії. В статье рассмотрены модели социального партнерства в области образования: либеральная модель, модель государственного вмешательства и неокооперативная; выделены периоды развития международного социального партнерства и исследовано правовое обеспечение развития профессионального образования и социального партнерства; проанализированы особенности организации профессионального образования и роль социального партнерства в области образования взрослых в Дании. The models of social partnership in the field of education: a liberal model, the model of state interference and a neo-cooperative model are described in the article;the periods of the development of international social partnership are singled out; the legal basis of the development of professional education and social partnership is investigated;the peculiarities of professional education organisation and the role of social partnership in the field of adult education in Denmark are analysed.