ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПІДХОДУ У МЕТОДИЧНУ ПІДГОТОВКУ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ - Авраменко, К. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті проаналізовано підходи вітчизняних та зарубіжних вчених до сутності термінів «технологія навчання», «методика», «технологія»; визначено особливості технологічного підходу у змісті методичної підготовки майбутніх учителів у системі вищої педагогічної освіти; обґрунтовано переваги та складники технологізації навчального процесу у вищих навчальних закладах. Автором доведено, що реалізація технологічного підходу у структурі та змісті методичної підготовки майбутніх учителів початкових класів впливає на формування мотивації їхнього професійного самовдосконалення. В статье проанализованы подходы украинских и зарубежных ученых относительно смысла терминов «технология обучения», «методика», «технология»; определены особенности методической подготовки в системе высшего педагогического образования; обоснованы преимущества и составные техноогизации учебного процесса в высших учебных заведениях. Автором доказано, что реализация технологического подхода в структуре и содержании методической подготовки будущих учителей начальных классов влияет на формирование их профессионального самоусовершенствования. Approaches of domestic and foreign scientists to the essence of terms «technology of studies», «methods», «technology» are analyzed in the article; the features of technological approach are curtained in contents of the methodical preparation future teachers in the system higher pedagogical education; advantages and components of technologization of education process at Higher educational establishment are grounded. It is well proven by the author, that realization of technological approach in a structure and maintenance of the methodical preparation of the future teachers is instrumental in forming of motivation of their professional self-perfection.