ГЕНДЕРНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНИХ УМІНЬ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ - Герасимова, І. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються гендерні аспекти формування комунікативних умінь майбутніх менеджерів. Окреслено значення гендерного підходу в освіті. Проаналізована констеляція схожих і відмінних характеристик, що визначають здатність до професійної діяльності менеджерів-жінок і менеджерів-чоловіків. Визначено поняття «гендер». Означено чинники «гендерного виміру в освіті». В статье рассматриваются гендерные аспекты формирования коммуникативных умений будущих менеджеров. Определено значение гендерного подхода в образовании. Проанализована констеляция схожих и отличительных характеристик менеджеров-женщин и менеджеров-мужчин. Дано определение понятию «гендер». Отмечены факторы «ґендерного измерения в образовании». The gender aspects of forming of communicative abilities of would-be managers are examined in the article. The value of gender approach in education is certain. Analyzed constalation similar and distinctive descriptions of managerswomen and managers-men. Determination is given to the concept «gender». Factors are marked «gender measures in education».