АГРЕСИВНА ПОВЕДІНКА ДІВЧАТ-ПІДЛІТКІВ У НІМЕЧЧИНІ ЯК БАГАТОПЛАНОВА ПРОБЛЕМА ВИХОВАННЯ - Колеснікова, Л. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються причини девіантної поведінки дівчат-підлітків у Німеччині, особливості агресивної поведінки дівчат, її наслідки. Досліджено вплив сімейного виховання на прояви насильства з боку дівчат, зв’язок насильницької поведінки дівчат з успішністю в школі. На основі аналізу праць зарубіжних авторів представлено заходи щодо профілактики цього явища. В статье рассматриваются причины девиантного поведения девушек-подростков в Германии, особенности агрессивного поведения девушек, ее последствия. Исследовано влияние семейного воспитания на проявления насилия со стороны девушек, связь насильственного поведения девушек с успеваемостью в школе. На основе анализа трудов зарубежных авторов представлены мероприятия по профилактике этого явления. In the article the reasons of deviant behavior of teen girls in Germany, the peculiarities of aggressive behavior of girls, its consequences. The influence of family upbringing on shows of violence from the girls’ side, link of girls’ violent behavior with success in the school. Methods of this phenomenon prophylactic are presented on the basis of the foreign author’s works analysis.