ПІДГОТОВКА ВЧИТЕЛЯ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЯК КРЕАТИВНОЇ ОСОБИСТОСТІ - Лозовецька, В. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті акцентовано увагу на тому, що сучасні соціально-економічні зміни потребують від учителя швидкої адаптації до реальних умов діяльності. Відповідна професійна підготовка має орієнтуватися на професіоналізм, творче застосування знань і умінь, гнучкість і мобільність, внутрішню потребу у неперервному професійному саморозвитку, адаптацію до сучасних соціально-економічних змін, передбачаючи забезпечення готовності майбутнього вчителя до креативної професійної діяльності. В статье акцентировано внимание на том, что современные социально-экономические изменения обуславливают необходимость быстрой адаптации учителя к реальным условиям деятельности. Соответствующая профессиональная подготовка должна ориентироваться на профессионализм, творческое применение знаний и умений, гибкость и мобильность, внутреннюю потребность в непрерывном профессиональном саморазвитии, адаптацию к современным социально-экономическим изменениям, предусматривая обеспечение готовности будущего учителя к креативной профессиональной деятельности. In the article the attention is paid to the modern social and economic changes which need teacher’s quick adaptation to the real conditions of activity. Certain professional preparation should focus on professionalizm, creative skills and abilities carrying out, pliability and mobility, inner need in continious professional self-development, adaptation to modern social and economic changes, on predicting the ensuring of future teacher readiness to creative professional activity.