СУЩНОСТЬ И ОСОБЕННОСТИ РЕАЛИЗАЦИИ ОБЩИХ И СПЕЦИФИЧЕСКИХ ФУНКЦИЙ ФИЗИЧЕСКОЙ КУЛЬТУРЫ - Мамакина, И. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розкривається сутність і особливості реалізації загальних (функція духовного виховання, дозвілля, економічна, пізнавальна, комунікативна, інформаційна і нормативна функції) і специфічних (функція фізичного виховання, оздоровчо-рекреаційна, змагальна) функцій. Вирішення проблеми пізнання функцій фізичної культури дозволить фахівцям правильно орієнтуватися в різноманітті і складності фізкультурної практики, допоможе повноцінно використовувати її реальні властивості, як для ефективного процесу фізичного виховання, так і для управління фізкультурним рухом в країні. В статье раскрывается сущность и особенности реализации общих (функция духовного воспитания, досуга, экономическая, познавательная, коммуникативная, информационная и нормативная функции) и специфических (функция физического воспитания, оздоровительно-рекреативная, соревновательно-достиженческая) функций. Решение проблемы познания функций физической культуры позволит специалистам правильно ориентироваться в многообразии и сложности физкультурной практики, поможет полноценно использовать ее реальные свойства, как для эффективного процесса физического воспитания, так и для управления физкультурным движением в стране. In this article the author reveals the essence and features of realization general (spiritual upbringing function, leisure, economic, cognitive, communicative, information and regulatory) and specific (physical training function, healthrecreative, competitive) functions. Problem solving of physical training functions allows experts to appreciate the variety and physical practice difficulty, helps to use its properties properly both to the efficient process of physical training and to the management of the sports movement in the country.