ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ТРУДОВОМУ НАВЧАННІ ЯК ЗАПОРУКА ЙОГО ЕФЕКТИВНОСТІ - Пащенко, О. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
В статті розглянуті шляхи інформатизації освіти та можливість реалізації дидактичних властивостей інформаційно-комп’ютерного ресурсу в навчальному процесі при засвоєні дисципліни (модуля) «Нове в техніці та технології швейних виробів». Основний обсяг розробленого електронного підручника з дисципліни (модуля) «Нове в техніці та технології швейних виробів», це інформаційне поле навчальної дисципліни, що має такі складники: базовий матеріал у вигляді блок-схем – для наочного подання структури і основного змісту найважливішої інформації з тем дисципліни; основний матеріал, який має оптимальний зміст навчального матеріалу та додатковий матеріал, як джерело додаткових знань. В статье рассмотрены пути информатизации образования и возможность реализации дидактических свойств информационно-компьютерного ресурса в учебном процессе при освоении дисциплины (модуля) «Новое в технике и технологии швейных изделий». Основной объем разработанного электронного учебника дисциплины (модуля) «Новое в технике и технологии швейных изделий», это информационное поле дисциплины, которое имеет такие составляющие: базовый материал в виде блок-схем – для наглядного представления структуры и основного содержания наиболее важной информации с тем дисциплины; основной материал, который имеет оптимальное содержание учебного материала и дополнительный материал, как источник дополнительных знаний. In the article the considered ways of informatization of education and marketability of didactics properties of informatively-computer resource are in an educational process at the mastered disciplines (module) «New in a technique and technology of sewing wares». Basic volume of the worked out electronic textbook from discipline (module) «New in a technique and technology of sewing wares», it is the informative field of educational discipline that has such constituents: base material as flow-charts – for evident presentation of structure and basic maintenance of the most essential information from the themes of discipline; basic material that includes optimal maintenance of educational material and additional material, as a source of additional knowledge.