ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ДО ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ ДІТЕЙ ІЗ ПОРУШЕННЯМИ РОЗВИТКУ - Рацул, A.; Шишова, І. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Питання підвищення ефективності навчання і виховання дітей із особливими потребами є актуальними як для України, так і для інших держав світового суспільства, адже все більший відсоток школярів має порушення у розвитку. Важливим компонентом модернізації сучасної системи освіти є створення умов для інтеграції певних груп дітей у загальноосвітній процес масової школи. З метою вирішення зазначених завдань необхідно забезпечити оптимальну підготовку педагогів до успішної реалізації цієї діяльності. Вопросы повышения эффективности обучения и воспитания детей с особенными потребностями актуальны как для Украины, так и для других стран мирового сообщества, так как всё больше детей имеет нарушения развития. Важный компонент модернизации современного образования – создание условий для интеграции некоторых групп детей в общеобразовательный процесс массовой школы. С целью решения этих задач необходимо обеспечить оптимальную подготовку педагогов к успешной реализации этой деятельности. The problem of the increase of efficiency of the training and education of children with special necessities is vital question as for Ukraine as for other countries of world community because more and more pupils have problems of various organs and systems development. Important component of modernization of current education system is creation of conditions for efficient integration of certain groups of children with problems of development into general education of secondary school. In order to solve marked aims is necessary to secure the optimal education of pedagogical workers for successful implementation of such activity.