ДУХОВНО-МОРАЛЬНЕ ВИХОВАННЯ МОЛОДІ У НАУКОВО- ДОСЛІДНИЦЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ: ДОСВІД І ПЕРСПЕКТИВИ - Ворожбіт, Вікторія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Статтю присвячено аналізу мети, змісту духовно-морального виховання молоді у науково-дослідницькій діяльності в українських вищих професійних навчальних закладах кінця ХІХ – початку ХХ століття, визначено перспективи використання позитивного досвіду. Статью посвящено анализу цели, содержания духовно-нравственного воспитания молодежи в научно-исследовательской деятельности в украинских высших профессиональных учебных заведениях конца ХІХ – начала ХХ века, выделено перспективы использования позитивного опыта. The article is devoted to the analysis of the target and content of the moral and spiritual youth education in the research activity of the Ukrainian high education establishments in the end of XIX – beginning of the XX century. The perspectives of the positive experience usage are pointed.