ІНДИВІДУАЛЬНІ МЕТОДИ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛІВ-ФІЛОЛОГІВ ДО НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ ДОРОСЛИХ - Григор’єва, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті на основі аналізу змісту підготовки вчителів-філологів до навчання дорослих у Великій Британії представлено основні групи методів навчання дорослих іноземних мов; висвітлено критерії відбору ефективних методів навчання; розглянуто індивідуальний метод навчання «щоденник» як ефективний метод навчання писемного мовлення; охарактеризовано його складові та запропоновано відповідні критерії оцінювання; визначено принципи його ефективного використання. В статье на основе анализа содержания подготовки учителей-филологов по обучению взрослых в Великобритании представлены основные группы методов обучения иностранным языкам взрослых; освещены критерии выбора эффективных методов обучения; рассматривается индивидуальный метод обучения «дневник» как эффективный метод обучения письменной речи; охарактеризованы его составные и предложены соответствующие критерии оценивания; определены принципы его эффективного использования. On the basis of the content of language teachers of adults studies in Great Britain the article focuses on the main groups of foreign language teaching methods to adults; presents the selection criteria of effective teaching methods; analyses the individual method of teaching «Journal writing» as the effective method of developing writing skills. It describes the structural components of this method and suggests its correspondent evaluation criteria. The attention is given to the principles of the effective usage of «Journal writing» method.