ХАРАКТЕРИСТИКА МОДЕЛІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ДЕРЖАВНИХ ІНСПЕКТОРІВ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ - Гуріненко, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті проаналізовані підходи до професійної підготовки фахівців у галузі пожежної безпеки, охарактеризовані напрями і специфіка професійної діяльності фахівців пожежно-рятувальної служби та державних інспекторів пожежної безпеки. На підставі науково-теоретичного аналізу з’ясовано особливості професійної підготовки майбутніх державних інспекторів пожежної безпеки, спроектовано та охарактеризовано її модель як педагогічну систему, яка представлена складним комплексом науково-теоретичної, професійно-практичної, фізичної та психологічної підготовки. В статье проанализированы подходы к профессиональной подготовке специалистов в сфере пожарной безопасности, характеризированы направления и специфика профессиональной деятельности специалистов пожарно-спасательной службы и государственных инспекторов пожарной безопасности. На основании научно-теоретического анализа определены особенности профессиональной подготовки будущих государственных инспекторов пожарной безопасности, спроектировано и дана характеристика её модели как педагогической системы, которая представлена сложным комплексом научно-теоретической, профессионально-практической, физической и психологической подготовок. Principles of the professional training of experts of fire safety area are analyzed in the article, orientation and specific character of practical activities of rescue service expert and government officers of fire safety are defined. On the ground of theoretical analysis author determined specific professional training features of future government officers of fire safety, planned and described this pattern as a pedagogical system, which is presented as a complex of theoretical, practical, physical and psychological training.