ПОЛІТИЧНА КУЛЬТУРА ЯК ЧИННИК ФОРМУВАННЯ ДУХОВНОГО ПОТЕНЦІАЛУ КУРСАНТІВ ВИЩИХ МОРСЬКИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Ковнір, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Соціально-політичні труднощі періоду реформування, який переживає на сучасному етапі українське суспільство, значною мірою вплинули на духовне життя всіх соціальних категорій населення. У цих умовах стає виключно насущною проблема залучення студіюючої молоді до політичного життя. Невирішеність цієї актуальної проблеми робить непередбачуваним як ставлення населення до будь-яких політичних чи реформаційних ініціатив, так і перспективу еволюції політичного процесу в країні в цілому та побудови громадянського суспільства європейського зразка. Социально-политические трудности периода реформирования, который переживает на современном этапе украинское общество, в значительной мере повлияли на духовную жизнь всех социальных категорий населения. В этих условиях становится исключительно насущной проблема привлечения учащейся молодежи к политической жизни. Нерешенность этой актуальной проблемы делает непредсказуемым как отношение населения к любым политическим или реформационным инициативам, так и перспективу эволюции политического процесса в стране в целом и построения гражданского общества европейского образца. Socio-political difficulties of period of reformation, which Ukrainian society experiences on the modern stage, influenced on spiritual life of all social categories of population to a great extent. In these terms exceptionally vital problem of bringing in of studying young people to political life appears. The involvedness of this issue of the day does unforeseeable both attitude of population toward any political or reformative initiatives and prospect of evolution of political process in a country on the whole and constructions of civil society of the European standard.