ФУНДАМЕНТАЛІЗАЦІЯ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ, ІНФОРМАТИКИ В РАМКАХ НАУКОВИХ ГУРТКІВ ТА ПРОБЛЕМНИХ ГРУП З КОМП’ЮТЕРНОГО МОДЕЛЮВАННЯ - Хазіна, Стелла (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Показано можливість та доцільність залучення майбутніх вчителів фізики, математики, інформатики до науково-дослідної роботи з комп’ютерного моделювання для формування у студентів дослідницьких вмінь, необхідних в їхній майбутній професійній діяльності, удосконалення навичок використання різних програмних засобів для створення комп’ютерних моделей, поглиблення знань програмного матеріалу з фізичних, математичних та інформатичних дисциплін. Висвітлено методичні особливості організації роботи студентського наукового гуртка та проблемної групи з комп’ютерного моделювання. Показано возможность и целесообразность привлечения будущих учителей физики, математики, информатики к научно-исследовательской работе по компьютерному моделированию для формирования у студентов исследовательских умений, необходимых для их будущей профессиональной деятельности, усовершенствования навыков использования разных программных средств для создания компьютерных моделей, углубления знаний программного материала по физическим, математическим и информатическим дисциплинам. Освещены методические особенности организации работы студенческого научного кружка и проблемной группы по компьютерному моделированию. The article shows the possibility and practicability of involving future teachers of physics, mathematics, computer science into research on computer modeling to form students’ research skills necessary in their future careers, to improve skills of using various software tools for creating computer models, to extend knowledge of program material in physic, mathematics and computer science . The article covers methodical peculiarities of organizing the activities of student scientific club and problematic group on computer modeling.