ДУХОВНО-МОРАЛЬНЕ ВИХОВАННЯ СТУДЕНТІВ В УМОВАХ ГУМАНІЗАЦІЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ - Шемуда, Марина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті йде мова про необхідність відродження духовного потенціалу майбутніх учителів, формування духовного світу студентів в умовах гуманізації вищої освіти України. Наголошується на тому, що сучасна парадигма вищої школи повинна бути спрямована на підготовку не тільки фахівця, висококомпетентного професіонала, але й духовно розвиненої особистості. В статье обосновывается необходимость возрождения ценностно-содержательного духовного потенциала учителя, формирования духовного мира студентов в условиях гумманизации образования Украины. Подчеркивается необходимость подготовки не только высококвалифицированного профессионала, но и духовно розвитой личности. In the article the necessity of revival of valued-contensive spiritual potential of a teacher and forming of the students’ spiritual world are grounded. The nessessity of forming n