СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ У ВИЩІЙ ШКОЛІ - Ягеніч, Лариса (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Стаття присвячена визначенню сучасних тенденцій навчання іноземної мови у вищій школі. Серед них визначено: особистісну орієнтацію; міжкультурне спілкування; освітня автономія; мультилінгвізм; інтеграція; рівневість; технізація. Сучані тенденції навчання допоможуть ефективно організувати процес вивчення іноземної мови у вищій школі. Статья посвящена определению современных тенденций обучения иностранного языка в высшей школе. Среди них выделяем: личностное ориентирование; межкультурная коммуникация; мультилингвизм; интеграция; уровневость; технизация. Современные тенденции обучения иностранного языка помогут эффективно организовать процесс обучения английскому языку в высшей школе. This article defines the modern tendencies in the process of foreign language learning in high school. They are: personal-oriented model of teaching, intercultural communication, multilinguism, integration, levels system, technical support, etc. All modern tendencies help us to make more effective the process of foreign language learning in high school.