МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ЩОДО ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНЬОГО МЕНЕДЖЕРА ТУРИЗМУ - Казьмерчук, Анастасія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються методологічні підходи щодо формування професійної культури майбутніх менеджерів туризму у позааудиторній діяльності вищого навчального закладу: суб’єктний, діяльнісний, культурологічний, професіографічний, компетентнісний. Врахування даних підходів сприятиме формуванню професійної культури майбутнього управлінця, розвитку його необхідних знань, умінь, професійних та індивідуалльних якостей з метою формування конкурентоздатного спеціаліста на ринку праці. В статье рассматриваются методологические подходы к формированию профессиональной культуры будущих менеджеров туризма во внеаудиторной деятельности вышего учебного заведения: субъектный, деятельностный, культурологический, профессиографических, компетентностный. Учет данных подходов будет способствовать формированию профессиональной культуры будущего управленца, развития его необходимых знаний, умений, профессиональных и индивидуальных качеств с целью формирования конкурентоспособного специалиста на рынке труда. The article discusses methodological approaches to the formation of the professional culture of the future managers of tourism in extracurricular activities of university: subjective, activity, cultural, profesiohrafichnyy, competence. Consideration of data approaches promote a professional culture of the future manager, his development of necessary knowledge, skills, professional and personal qualities to develop a competitive labor market specialist.