ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ РОЗВИТКУ ЛОГІЧНОГО МИСЛЕННЯ У СТАРШИХ ДОШКІЛЬНИКІВ - Любченко, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті висвітлюються деякі аспекти педагогічних умов розвитку логічного мислення у старших дошкільників. Розвиток мислення дитини-дошкільника забезпечується узагальненням і ускладненням його практики і засвоєнням способів самої розумової діяльності. Визначено і створено умови та ігрові ситуації які впливають на розвиток логічного мислення дитини в старшому дошкільному віці через сфери життєдіяльності. В статье раскрываются некоторые аспекты педагогических условий развития логического мышления у старших дошкольников. Развитие мышления ребенка-дошкольника обеспечивается обобщением и усложнением его практики, усвоением способов самой умственной деятельности. Определены и созданы условия, игровые ситуации влияющих на развитие логического мышления ребенка в старшем дошкольном возрасте через сферы жизнедеятельности. Some aspects of pedagogical conditions of senior pupils’ logical thinking developmqnt are examined in the article. Pre-school child thinking development is provided by its practice complication and mental activity ways of mastering. Conditions and game situations which influence on the child’s logical thinking development in the senior pre-school age through vital activity spheres are determined and created.