ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ - Строганова, Ганна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Стаття присвячена проблемі впровадження інформаційних технологій у навчальну діяльність. На основі аналізу потенціалу і специфічних можливостей інформаційних технологій обґрунтовано доцільність їх використання у процесі особистісного та професійного становлення майбутніх учителів української мови, визначені педагогічні умови формування конкурентоспроможного фахівця в системі інформатизації освіти. Статья посвящена проблеме внедрения информационных технологий в образовательную деятельность. На основе анализа потенциала и специфических возможностей информационных технологий обосновано целесообразность их использования в процессе личностного и профессионального становления будущих учителей украинского языка, определены педагогические условия формирования конкурентоспособного специалиста в системе информатизации образования. The article is devoted the problem of introduction of information technologies in educational activity. On the basis of analysis of potential and specific possibilities of information technologies expedience of their use is grounded in the process of the personality and professional becoming of future teachers of Ukrainian, the pedagogical terms of forming of competitive specialist are certain in the system of informatization of education.