ЕВОЛЮЦІЯ ОБРАЗУ ДИТИНИ У ПЕДАГОГІЧНОМУ ПРОСТОРІ ЗАХІДНОЇ ЦИВІЛІЗАЦІЇ - Білецька, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
В країнах Західної цивілізації концепція дитинства еволюціонує від ідеї недосконалості дитини, повної відсутності почуття емпатії до дитячого світу за часи античності до розвитку ідей педоцентризму на сучасному етапі. В странах Западной цивилизации концепция детства эволюционирует от идеи несовершенства ребенка, полного отсутствия чувства эмпатии к миру детства в период античности до активного развития идей педоцентризма на современном этапе. In the countries of Western civilization the conception of childhood evolves from the idea of child’s imperfection during the time of antiquity to the active development of the ideas of child centered ideology in the present stage.