ВИТОКИ ВИЩОЇ МАТЕМАТИЧНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - Боярська-Хоменко, Анна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті узагальнено і систематизовано передумови й фактори, що обумовили характер та особливості становлення вищої математичної освіти в Україні. На основі історико-педагогічної літератури подані історичні відомості щодо розвитку вищої математичної освіти в Україні. В статье обобщено и систематизировано предпосылки и факторы, которые обусловили характер и особенности становления математического образования в Украине. На основе историко-педагогической литературы представлены исторические сведения о развитии высшего математического образования на Украине. In the article generalized pre-conditions and factors which stipulated character and features of becoming of higher mathematical education in Ukraine. On the basis of historical and pedagogical literature it is given the historical information on the development of higher mathematics education in Ukraine.