ФЕНОМЕНОЛОГІЯ ЛЯЛЬКИ В ПЕДАГОГІЧНОМУ ПРОСТОРІ ДОШКІЛЬНОГО ДИТИНСТВА - Дронова, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
В статті представлено результати експериментально-теоретичного дослідження феномену ляльки у просторі дошкільного дитинства. Автор обґрунтовує можливості використання феноменологічного підходу у визначенні шляхів залучення ляльки до педагогічних технологій дошкільної освіти. Стаття містить педагогічну технологію ефективної взаємодії педагога з дитиною, адекватну концепції Базової програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі». В статье представлены результаты экспериментально-теоретического исследования феномена куклы в пространстве дошкольного детства. Автор показывает возможности использования феноменологического подхода в определении направлений включения куклы в педагогические технологии дошкольного образования. Статья содержит педагогическую технологию эффективного взаимодействия педагога с ребенком, адекватную концепции Базовой программы развития ребенка дошкольного возраста «Я в Мире». In the article the results of experimental-theoretical research of the phenomenon of doll are presented in space of preschool childhood. An author shows possibilities of the use of phenomenological approach in determination of directions of including of doll in pedagogical technologies of preschool education. The article contains pedagogical technology of effective co-operation of teacher with a child, adequate conception of the Basic program for development preschool age child «I in the world».