ЄДНІСТЬ ЗМІСТОВОГО І ПРОЦЕСУАЛЬНОГО ПРИ ФОРМУВАННІ ЗНАНЬ З РАДІОБІОЛОГІЇ В СТУДЕНТІВ-ЕКОЛОГІВ АГРАРНОГО УНІВЕРСИТЕТУ - Кушнір, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Отимальне поєднання процесуального і змістового компонентів при формуванні знань з радіобіології в майбутніх екологів сприяє формуванню готовності студентів до професійної діяльності. Ґрунтовне засвоєння студентом-екологом аграрного ВНЗ сучасних знань з радіобіології та радіоекології трансформують їх у переконання щодо екобезпечного ведення сільського господарства та дотримання вимог екотрофології. Отимальное соединение компонентов (процесуального и содержания) при формировании знаний по радиобиологии будущих экологов способствует формированию готовности студентов к профессиональной деятельности. Глубокое усвоение студентом-экологом аграрного университета современных знаний по радиобиологии и радиоэкологии способствует их трансформации в убеждения, которые обеспечивают экологически безопасное ведение сельського хозяйства, соответствуют принципам экотрофологии. An author gives answers for questions concerning the unity of contents and process under the radiobioligy knowledge forming of ecologists students of the Agricultural University. The preparedness of students ecologists for the radiobiology knowledge utilization is the integrative dynamic personality quality. It has been displaying in the steadfast motivation to special activity realization, in the modern biophysical and ecological knowledge availability, conscious and responsible attitude to the contents transformation of disciplines of the radiobiological deraction in situation of real ecological or natural preserved actions.