ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ РЕАЛІЗАЦЇ НАУКОВОГО ЕКСПЕРИМЕНТУ В ПРОЦЕСІ ОСОБИСТІСНО ОРІЄНТОВАНОГО НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ-СОЦІОЛОГІВ - Ткаченко, Владислав (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті досліджується питання розробки організаційно-педагогічних умов реалізації наукового експерименту в процесі особистісно орієнтованого навчання студентів-соціологів. Проаналізовано актуальні наукові публікації з питань організації та проведення педагогічного експерименту в сфері вищої освіти. Вказано на необхідність проведення дослідження теоретичних аспектів організації та проведення педагогічного експерименту в процесі особистісно орієнтованого навчання соціологів у зв’язку з недостатньою кількістю науково-дослідних праць в зазначеній сфері. В статье исследуется вопрос разработки организационно-педагогических условий реализации научного эксперимента в процессе личностно ориентированного обучения студентов-социологов. Проанализированы актуальные научные публикации по вопросам организации и проведения педагогического эксперимента в сфере высшего образования. Указано на необходимость проведения исследования теоретических аспектов организации и проведения педагогического эксперимента в процессе личностно ориентированного обучения социологов в связи с недостаточным количеством научно-исследовательских работ в указанной сфере. The article deals with problem of development of organizational and pedagogical conditions of realization of a scientific experiment in personalityoriented education of student -sociologists. Relevant scientific publications of organization and conduct of pedagogical experiment in higher education are analyzed. The need to study the theoretical aspects of the organization and conduct of pedagogical experiment in personal-oriented training of sociologists at the lack of research in this area.