ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ПРОФЕСІЙНО-ЦІННІСНИХ ОРІЄНТАЦІЙ СТУДЕНТІВ УНІВЕРСИТЕТУ ЯК ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Вдовиченко, Раїса (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті обґрунтовано сутність ціннісного ставлення студентської молоді до професійної діяльності. Метою дослідження є роль змісту ціннісних орієнтацій на формування професійно-педагогічної спрямованості майбутніх вчителів у процесі здобуття фахової освіти. З’ясовано, що саме цінності формують ставлення студента до професійних цілей і завдань, можливість професійної самореалізації та професійного самовизначення. Підкреслено, що оволодіння цінностями професії вчителя у освітньому процесі є можливим за умови, коли вони набувають системного характеру, що переконливо доводить важливість перегляду та впровадження нових форм та методів роботи у закладах вищої освіти.