РОЗВИТОК І СТАНОВЛЕННЯ МЕТОДИКИ ЗАСТОСУВАННЯ МЕДІАОСВІТНІХ РЕСУРСІВ НА УРОКАХ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ У 60–70-Х РР. ХХ СТОЛІТТЯ - Гоголь, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті актуалізовано проблему впровадження в освітній процес медіаосвітніх ресурсів у шкільній літературній освіті у 60–70-х роках ХХ століття. На основі аналізу праць учених розглянуто методику застосування засобів зорової та екранної наочності. Обґрунтовано, що запропоновані вченими-методистами форми, методи і прийоми роботи були спрямовані на формування в учнів умінь сприймати, аналізувати, інтерпретувати й використовувати друковані форми комунікації, кіно, радіо- та телепрограми.