МОДЕЛЬ ГЕРОЇЧНОЇ ОСОБИСТОСТІ У НАУКОВО-МЕТОДИЧНІЙ СПАДЩИНІ Г. ВАЩЕНКА - Йовенко, Лариса (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглянуто чесноти героїчної особистості у науково-творчій спадщині Григорія Ващенка. Використовуючи метод аналізу, висвітлено складові традиційного християнського ідеалу людини. Виокремлено періоди розвитку ідеального героя та виділено риси ідеалу людини на різних етапах розвитку вітчизняного словесного мистецтва у дослідженнях етнопсихолога. Вивчено та узагальнено методику виховання громадянина і патріота рідної землі, зміст формування рис волі і характеру героїчної особистості у доробку вченого.