ПІДПРИЄМНИЦЬКА КОМПЕТЕНТНІСТЬ В КОНТЕКСТІ ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНИХ СИСТЕМ ВИЩОЇ ОСВІТИ: ІНСТИТУЦІЙНИЙ РІВЕНЬ - Мигович, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті обґрунтовано імовірність взаємозв’язку між мобільністю як однією із форм інтернаціоналізації національних систем вищої освіти та процесом формування підприємницької компетентності у студентів сучасних університетів. Теоретична база щодо проблематики роботи підтримана аналітичним оглядом практичних даних, представлених на офіційному електронному ресурсі Інституту статистики Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (UNESCO) та даних Аналітичного центру CEDOS, Україна. Підприємницьку компетентність визначено як сформований комплекс знань, умінь та навичок, що охоплюють уявлення про наявні можливості та здатність розпізнавати ті з них, які є найбільш необхідними для професійної діяльності.