ФОРМУВАННЯ І РОЗВИТОК ІТ-КОМПЕТЕНТНОСТI МАЙБУТНІХ ЛІКАРІВ І ПРОВІЗОРІВ ЗА УМОВ ІНТЕГРАЦІЇ ДИСЦИПЛІН ПРИРОДНИЧО-НАУКОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Добровольська, Анна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена питанням формування і розвитку ІТ-компетентності майбутніх лікарів і провізорів під час інтегрованого навчання. Акцентовано увагу на особливостях формування і розвитку ІТ-компетентності майбутніх фахівців за умов інтеграції дисциплін природничо-наукової підготовки дисциплінам природничо-наукової підготовки (ДПНП) в процесі вищої медичної і фармацевтичної освіти. У статті сформульовані критерії результативності, а також охарактеризовані рівні сформованості та етапи поступального розвитку ІТ-компетентності майбутніх лікарів і провізорів. Статья посвящена вопросам формирования и развития ИТ-компетентности будущих врачей и провизоров во время интегрированного обучения. Акцентировано внимание на особенностях формирования и развития ИТ-компетентности будущих специалистов при условиях интеграции дисциплин естественно-научной подготовки дисциплинам естественно-научной подготовки (ДЕНП) в процессе высшего медицинского и фармацевтического образования. В статье сформулированы критерии результативности, а также охарактеризованы уровни сформированности и этапы поступательного развития ИТ-компетентности будущих врачей и провизоров. The article is devoted to the questions of formation and development of IT-competence of future doctors and pharmacists during the integrated teaching. Attention has been accented on the features of formation and development of IT-competence of future specialists on conditions of disciplines integration of naturally-scientifically preparation. During research has been found out what disciplines of naturally-scientific preparation is the kernel of integration in the process of teaching of future doctors and pharmacists. Тhe criteria of effectiveness also have been formulated which characterize the essence and structure of IT-competence of future specialists that allowed to describe the levels of its formed. In the article have been described the stages of forward development of IT-competence of future doctors and pharmacists.