ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАСОБАМИ ВІДКРИТИХ ЕЛЕКТРОННИХ СИСТЕМ - Журавська, Катерина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
В статті розкривається значення інформативної компетентності для майбутніх медичних працівників, сутність понять «відкритті електронні системи», «інформативна компетентність». Обґрунтовуються компоненти інформативної компетентності: мотиваційно-ціннісний, когнітивно-операційний, діяльнісно-креативний та їх рівні (високий, середній, низький). Представлено результати діагностики рівнів сформованості інформативної компетентності майбутніх медичних працівників до та після формувального експерименту з використанням засобів відкритих електронних систем. В статье раскрывается значение информативной компетентности для будущих медицинских работников, сущность понятий «открытие электронные системы», «информативная компетентность». Обосновываются компоненты информативной компетенции: мотивационно-ценностный, когнитивно-операционный, деятельно-креативный и ихуровни (высокий, средний, низкий). Представлены результаты діагности киуровней сформированности информативной компетентности будущих медицинских работников до и послеформирующего эксперимента с использованием средств открытых электронных систем. The role of informing competence for future medical workers, the essence of concepts «open electronic systems», «informing competence» are considered in the article. There are such modern information and communication technologies of study as Internet technologies, multimedia program facilities, office and specialized software, electronic educational systems, educational and methodological resources, systems of distant study and others. The primary purpose of the article is to ground an effective formation of informing competence of future medical workers by means of the open technologies. The components and levels (low, average, high) of informing competence are grounded: motivational and valuable, cognitive and operational, active and creative. The results of diagnostics of levels of developed informing competence of future medical workers before and after a forming experiment with the usage of facilities of the open electronic systems are presented.