ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ В УМОВАХ КРИЗОВОГО СТАНУ ПЕДАГОГІЧНОЇ НАУКИ ТА ОСВІТИ В УКРАЇНІ - Нікітюк, Олег; Шевченко, Єлизавета (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Розглянуто проблемні питання, пов’язані з розглядом творів педагогічного напрямку та проведенням своєчасної фахової експертизи об’єктів інтелектуальної власності, що дозволить авторам зменшити час на розгляд творів і сформувати соціальну культуру інтелектуальної власності в науковому середовищі. Висвітлено значення факту, що через відсутність соціальної культури інтелектуальної власності у суспільстві та інноваційної творчої підготовки майбутніх педагогічних працівників знижується загальний результат їхньої підготовки у вищих навчальних закладах. Рассмотрены проблемные вопросы, связанные с рассмотрением произведений педагогического направления и проведением своевременной профессиональной экспертизы объектов интеллектуальной собственности, которая позволит авторам уменьшить время на рассмотрение произведений и сформировать социальную культуру интеллектуальной собственности в научной среде. Отражено значение факта, что из-за отсутствия социальной культуры интеллектуальной собственности в обществе и инновационной творческой подготовки будущих педагогических работников снижается общий результат их подготовки в высших учебных заведениях. The problem questions, related to consideration of works of pedagogical direction and realization of timely professional examination of objects of intellectual property that will allow to the authors to decrease time for consideration of works and form the social culture of intellectual property in a scientific environment, are considered. The value of fact, that for lack of social culture of intellectual property in society and innovative creative preparation of future pedagogical workers the general result of their preparation goes down in higher educational establishments is reflected. Importance of creative activity of future pedagogical worker is marked that gives an opportunity deeper to realize all meaningfulness of pedagogical labour and professional calling to him, really to estimate potential possibilities and realize creative.