ТРУДНОЩІ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНО-КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ОФІЦЕРІВ У ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ГУМАНІТАРНИХ ДИСЦИПЛІН - Поліщук, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У даній статті висвітлені труднощі формування професійно-комунікативної компетентності майбутніх офіцерів у процесі вивчення гуманітарних дисциплін. Автором досліджується взаємозв’язок дисциплін гуманітарного циклу та фахових дисциплін ВВНЗ. Ґрунтовні знання з предметів гуманітарного циклу сприяють: виробленню потреби у постійному вдосконаленні культури мовлення; збагаченню мовленнєвих ресурсів для використання у комунікативних та професійних ситуаціях; розвитку інтелектуальних, творчих здібностей, критичного мислення. В данной статье освещены проблемы формирования профессионально-коммуникативной компетентности будущих офицеров в процессе изучения гуманитарных дисциплин. Автором исследуется взаимосвязь дисциплин гуманитарного цикла и специальных дисциплин высших военных учебных заведений. Знания предметов гуманитарного цикла на высоком уровне способствуют потребности в постоянном совершенствовании культуры речи; обогащению речевых ресурсов для использования в коммуникативных и профессиональных ситуациях; развития интеллектуальных, творческих способностей, критического мышления. This article highlights the difficulties of future officers’ professional communicative competence formation by means of humanitarian disciplines in higher military educational establishments. The author examines the relationship of humanitarian and professional disciplines in higher military educational establishments. Knowledge of the humanitarian disciplines contribute to the development needs of constant improvement of speech; enrichment of speech resources for use in communicative and professional situations; intellectual development, creativity, critical thinking. The development of military cooperation with foreign countries, organizing and conducting joint training activities, participation in peacekeeping operations, partnership in training military personnel determine the necessity for training military professionals for adequate interaction with other cultural communities.