ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ВИХОВАННЯ У СТАРШИХ ДОШКІЛЬНИКІВ ПОВАЖНОГО СТАВЛЕННЯ ДО ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ - Рябошапка, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті визначаються і обґрунтовуються педагогічні умови необхідні для здійснення виховання у старших дошкільників поважного ставлення до людей похилого віку: взаємодія дошкільного навчального закладу та сім’ї у процесі виховання у старших дошкільників поважного ставлення до людей похилого віку; позитивний приклад батьків у вихованні у старших дошкільників поважного ставлення до людей похилого віку; суб’єкт-суб’єктна зорієнтованість відносин у системі «дорослий-дитина». В статье определяются и обосновываются педагогические условия необходимые для осуществления воспитания у старших дошкольников уважительного отношения к людям пожилого возраста: взаимодействие дошкольного учебного заведения и семьи в процессе воспитания у старших дошкольников уважительного отношения к пожилым людям; положительный пример родителей в воспитании у старших дошкольников уважительного отношения к пожилым людям; субъект-субъектное ориентированность отношений в системе «взрослый-ребенок». The article defines and substantiates the pedagogical conditions necessary for the implementation of education in senior preschool children with respect for older people: interaction of pre-school education institutions and families in the process of education in senior preschool children with respect for elderly people; a positive example of parents in the education of senior preschoolers respect for older people; subject-subject orientation of relations in the system «adult-child».