ПРОФЕСІЙНА МАЙСТЕРНІСТЬ СУЧАСНОГО РЕГЕНТА ДИТЯЧОГО ЦЕРКОВНОГО ХОРУ - Майба, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглядаються проблеми формування професійної майстерності сучасного регента дитячого церковного хору. Аналізуються особливості педагогічної особистості, професійні вміння та навички, якими мають оволодіти регенти дитячих церковних хорів, і ті завдання, що стоять перед регентом як педагогом позашкільного педагогічного процесу. На думку автора, професійна майстерність сучасного регента відіграє провідну роль у позашкільному педагогічному процесі, що забезпечує формування християнських православних цінностей у дітей молодшого шкільного віку через церковний спів. В статье рассматриваются проблемы формирования профессионального мастерства современного регента детского церковного хора. Анализируются особенности педагогической личности, профессиональные умения и навыки, которыми должны владеть регенты детских церковных хоров, и те задачи, что стоят перед регентом как педагогом внешкольного педагогического процесса. По мнению автора, профессиональное мастерство современного регента играет ведущую роль во внешкольном педагогическом процессе, обеспечивает формирование христианских православных ценностей у детей младшего школьного возраста через церковное пение. The article deals with the problem of professional skill formation of the modern children’s choir regent. The features of teaching personality, professional skills that children must possess the regents church choirs, and the tasks that face the regent as a teacher-school pedagogical process are analyzed. According to the author, professional skills of the modern regent plays a leading role in non-formal pedagogical process, ensures the formation of the Christian Orthodox values in children of primary school age through church singing.