ПРАВОВА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ЯК ОСНОВА ПРОФЕСІЙНОГО РОСТУ МАЙБУТНЬОГО МЕНЕДЖЕРА - Поліщук, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто питання розвитку правової компетентності майбутнього менеджера як однієї з головних проблем вищої аграрної освіти. Визначено основні якості, риси й особливості стилю сучасної професійної діяльності менеджера. Встановлено, що для фахівця правових послуг таким показником є розвиненість його компетентності, що передбачає розуміння ним синтезу в розвитку права й людського суспільства. Показані погляди науковців на існуючу проблему. Розкрито значення традиційних та інноваційних форм і методів навчання у розвитку правової компетентності як основи професійного росту менеджера. В статье рассмотрены вопросы развития правовой компетентности будущего менеджера как одной из главных проблем высшего аграрного образования. Определены основные качества, черты и особенности стиля современной профессиональной деятельности менеджера. Установлено, что для специалиста правовых услуг таким показателем является развитость его компетентности, которая предполагает понимание им синтеза в развитии права и человеческого общества. Показаны взгляды ученых на существующую проблему. Раскрыто значение традиционных и инновационных форм и методов обучения в развитии правовой компетентности как основы профессионального роста менеджера. The article discusses the development of the legal competence of the future as manager of one of the main problems of higher agricultural education. The main quality features and characteristics of the modern professional work style of the manager. It was found that for specialist legal services such indicator is the development of its competence involves understanding their synthesis in the development of law and human society. Thinking of scientists on the problem is shown. The significance of traditional and innovative forms and methods of education in the development of legal competence as a basis for professional development manager.