ОСОБЛИВОСТІ ТВОРЧОЇ АКТИВНОСТІ МОЛОДШИХ ПІДЛІТКІВ - Руденко, Іраїда (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкриваються особливості творчої активності молодших підлітків, яка характеризується інтенсивністю процесів соціалізації, виникненням самосвідомості як центрального вікового новоутворення, емоційною та пізнавальною чутливістю, накопиченням досвіду різних видів діяльності. Творча активність розглядається як інтегральна риса особистості молодших підлітків, що сприяє повноцінному розкриттю їхнього творчого потенціалу, ефективній самореалізації в різних видах творчої діяльності. В статье раскрываются особенности творческой активности младших подростков, которая характеризуется интенсивностью процессов социализации, возникновением самосознания как центрального возрастного новообразования, эмоциональной и познавательной чувствительностью, накоплением опыта разных видов деятельности. Творческая активность рассматривается как интегральная черта личности младших подростков, которая способствует полноценному раскрытию их творческого потенциала, эффективной самореализации в разных видах творческой деятельности. The features of creative activity of junior teenagers, which is characterized by intensity of socialization processes areopened up in the article, by the origin of consciousness as the central age-related new formation, by an emotional and cognitive sensitiveness, accumulation of experience of different types of activity. Creative activity is examined as an integral line of junior teenagers’ personality, which assists the valuable opening of their creative potential, effective self-realization in the different types of creative activity.