АКТУАЛІЗАЦІЯ СТИЛЬОВОГО РІШЕННЯ КОСТЮМУ У ПРОЦЕСІ ПРОЕКТУВАННЯ ОДЯГУ - Рукасова, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті актуалізована проблема стильового рішення костюму у процесі проектування одягу студентами технологічного факультету. Визначено, що стильові рішення різних за призначенням форм одягу можна звести до трьох основних груп: класичного, спортивного, фантазійного стилів. А основи закладені у 20-ті роки ХХ ст. стильовою системою продовжують і зараз впливати на найбільш характерні, фундаментальні риси нових стилів одягу. В статье актуализирована проблема стилевого решения костюма в процессе проектирования одежды студентами технологического факультета. Определено, что стилевые решения различных по назначению форм одежды можно свести к трем основным группам: классического, спортивного, фантазийного стилей. А основы заложены в 20-е годы ХХ века стилевой системой продолжают и сейчас оказывать влияние на наиболее характерные фундаментальные черты новых стилей одежды. The article covers the problem of the style of the suit in the process of designing clothes students of the faculty of technology. It is determined that the style of different forms of clothing can be summarized in three main groups: classic, sports, fantasy styles. But the groundwork has been laid in 20-ies of XX century style system and now continue to influence the most fundamental characteristic features of the new styles of clothing.