ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНО-ДОСЛІДНОЇ РОБОТИ З ВИХОВАННЯ ЛІДЕРСЬКИХ ЯКОСТЕЙ У МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ ЗАСОБАМИ РУХЛИВИХ ІГОР - Семенов, Андрій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуті нові підходи до виховання лідерських якостей у молодших школярів засобами рухливих ігор. Визначено групу теорій лідерства, яка найбільш повно відповідає основним принципам педагогіки співробітництва. Окреслено коло основних ідей і принципів, на яких ґрунтується особистісно-орієнтоване виховання лідерів. У структурі лідерських якостей дітей молодшого шкільного віку виокремлено взаємопов’язані критерії вихованості лідерських якостей. В статье рассмотрены новые подходы к воспитанию лидерских качеств у младших школьников средствами подвижных игр. Определена группа теорий лидерства, которая наиболее полно соответствует основным принципам педагогики сотрудничества. Очерчен круг основных идей и принципов, на которых основывается личностно-ориентированное воспитание лидеров. В структуре лидерских качеств детей младшего школьного возраста выделены взаимосвязанные критерии уровня воспитания лидерских качеств. New approaches to education of leader’s qualities by means of mobile games are considered in the article. A group of theories of leadership that in the most complete way corresponds to the basic principles of pedagogical cooperation is defined. The circle of basic ideas and principles on which personally oriented education is based is defined. In the structure of leader’s qualities of primary school children interrelated criteria of upbringing leader’s qualities are allocated.