ТЕРМІНОЛОГІЧНА ПІДГОТОВКА УЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Волошина, Ганна; Волошин, Петро; Роєнко, Людмила (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті порушується проблема термінологічної підготовки майбутнього учителя початкової школи, оскільки термінологія – найголовніший компонент, який визначає нормативність мови спеціальності. Увага приділена також прийомам формування предметної компетенції. З метою систематизації найважливіших понять сучасної методики навчання української мови визначені основні з них, які допоможуть учителям зрозуміти їх сутність. Розкрито змістовий аспект термінів, що допомагають усвідомити необхідність обґрунтування підпорядкування понять, визначити основні і другорядні. Увага приділена також прийомам формування предметної компетенції. В статье поднимается проблема терминологической подготовки будущего учителя начальной школы, поскольку терминология – главный компонент, который определяет нормативность языка специальности. Внимание уделено также приемам формирования предметной компетенции. С целью систематизации наиболее важных понятий современной методики обучения украинскому языку определены основные из них, которые помогут учителям понять их сущность. Раскрыто содержательный аспект терминов, которые помогают понять необходимость обосновать взаимосвязи понятий, определить основные и второстепенные. Внимание уделено также приёмам формирования предметной компетентности. In article the problem of terminological preparation of future teachers of primary school are raised because the terminology is the most important component that determines the normatively of language specialty. Attention is also paid the methods of formation the subject competence. It has been defined the main concepts that will help teachers understand their essence with the aim of systematizing the most important concepts of modern methods of teaching Ukrainian language. It has been revealed substantial aspect of terms which help you understand the need to justify the subordination of concepts to define major and minor. The attention is also paid to the methods of formation of subject competence.