ПЕДАГОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ЗМІСТУ ПОНЯТЬ «СОЦІАЛІЗАЦІЯ» І «ВИХОВАННЯ» - Будник, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті здійснено теоретичний аналіз співвідношення понять «соціалізація» і «виховання» у руслі підготовки вчителя початкової школи до соціально-педагогічної діяльності. На основі вивчення наукових праць зарубіжних і вітчизняних учених автор трактує сутність виховання особистості в контексті соціалізації як предмета соціально-педагогічної діяльності вчителя в організованому мікросередовищі школи. В статье осуществлен теоретический анализ соотношения понятий «социализация» и «воспитание» в русле подготовки учителя начальной школы к социально-педагогической деятельности. На основе изучения научных трудов зарубежных и отечественных ученых автор трактует сущность воспитания личности в контексте социализации как предмета социально-педагогической деятельности учителя в организованной микросреде школы. Thе article highlights the theoretical analysis of the relationship between «socialization» and «education» in the training of primary school teachers in social and educational activities. On the basis of scientific papers foreign and domestic scientists author interprets the essence of education of the individual in the context of socialization as a subject of social and educational activities organized microenvironment teacher in primary school.