ПСИХОЛОГІЧНИЙ ТРЕНІНГ ЯК ЗАСІБ КОРЕКЦІЇ МОВЛЕННЯ У ДІТЕЙ З МОВЛЕННЄВИМИ ПОРУШЕННЯМИ - Голуб, Надія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглядаються особливості використання ігрових методів у тренінгу дітей дошкільного віку при мовленнєвих порушеннях. Належна увага приділяється логопедичним методам, які включають рольові, дидактичні та імітаційні ігри. Аналізується використання інноваційних засобів логопедії – музикотерапії, танцювальної терапії, ігротерапії – при виправленні мовленнєвих порушень під час проведення тренінгу. В статье рассматриваются особенности использования игровых методов в тренинге детей дошкольного возраста при нарушениях произношения. Надлежащее внимание уделяется логопедическим методам, которые включают ролевые, дидактические и имитационные игры. Анализируется использование инновационных средств логопедии – музыкотерапии, танцевальной терапии, игротерапии – при исправлении нарушений произношения во время проведения тренинга. The article discusses the features of game methods use in the training of preschool children with pronunciation violations. Proper attention is given to logopaedic methods that include role-playing, didactic and simulation games. The use of innovative speech therapy tools – music therapy, dance therapy, game therapy – for correcting of pronunciation violations during the training is analyzed.