ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ОВОЛОДІННЯ ОБ’ЄКТАМИ ДОВКІЛЛЯ ДІТЬМИ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Зайцева, Лариса (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті висвітлено перевірку даних, отриманих у процесі експериментального навчання, здійснену за допомогою методів математичної статистики. Представлено синтез показників, отриманих на різних групах об’єктів під час педагогічного експерименту, порівняння розбіжностей між ними, аналіз фактів на основі висновків, до яких привели отримані результати. Доведено результативність науково-практичного оволодіння об’єктами природно-предметного довкілля дітьми старшого дошкільного віку та підтверджено існування виявлених залежностей. В статье показана проверка данных, полученных в процессе экспериментального обучения, осуществленная при помощи методов математической статистики. Представлены синтез показателей, полученных на разных группах объектов во время педагогического эксперимента, сравнение расхождений между ними, анализ фактов на основе выводов, к которым привели полученные результаты. Доказана результативность научно-практического овладения объектами природно-предметного мира детьми старшего дошкольного возраста и подтверждено существование выявленных зависимостей. The article shows the test of data obtained in the process of experiential learning, carried out with the methods of mathematical statistics. The synthesis of indicators derived from different groups of objects during the pedagogical experiment, the comparison of differences between them, and the analysis of the facts on the basis of the conclusions to which the results led are presented. The effectiveness of scientific and practical mastery of objects of the natural and objective world by children of preschool age is proved and the existence of the identified dependencies is confirmed.