РОЗВИТОК ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ ЕКОНОМІЧНИХ ДИСЦИПЛІН В УМОВАХ АСПІРАНТУРИ - Коваль, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто теоретичне обґрунтування розвитку педагогічної майстерності майбутніх викладачів вищої економічної школи в умовах аспірантури на основі досвіду психолого-педагогічної підготовки майбутніх науково-педагогічних кадрів в Тернопільському національному економічному університеті. Розкрито психолого-педагогічні аспекти навчальної діяльності викладачів і студентів, дидактичні основи навчання, формування умінь та навичок підготовки й проведення основних форм аудиторних занять (лекцій, семінарських, практичних, лабораторних), організації самостійної роботи студентів, реалізації системи контролю засвоєння знань, вмінь та навичок, використання сучасних технологій у процесі навчання й виховання. В статье рассмотрено теоретическое обоснование развития педагогического мастерства будущих преподавателей высшей экономической школы в условиях аспирантуры на основе опыта психолого-педагогической подготовки будущих научно-педагогических кадров в Тернопольском национальном экономическом университете. Раскрыты психолого-педагогические аспекты учебной деятельности преподавателей и студентов, дидактические основы обучения, формирования умений и навыков подготовки и проведения основных форм аудиторных занятий (лекций, семинарских, практических, лабораторных), организации самостоятельной работы студентов, реализации системы контроля усвоения знаний, умений и навыков, использования современных технологий в процессе обучения и воспитания. The article describes the theoretical basis of development of pedagogical skills of future teachers in the School of Economics graduate conditions based on the experience of psychological and pedagogical training of the future of the teaching staff at the Ternopil National Economic University. Reveals psychological and pedagogical aspects of educational activities of teachers and students, teaching basics of education, formation and skills training and performing basic forms of classes (lectures, seminars, practical laboratory), organization of independent work of students, implementation of control systems of learning and skills, the use of modern technology in teaching and education.