ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА РОЗВИТКУ МЕТОДОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ В АСПІРАНТІВ: АНАЛІЗ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ЛІТЕРАТУРИ - Козубцов, Ігор (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті проведено аналіз науково-педагогічної літератури за проблемою теорії та практики підготовки аспірантів з методологічною компетентністю у системі вищої військової освіти. Встановлено, що поряд з різними трактуваннями відсутнє обґрунтування поняття методологічної компетентності аспіранта у системі вищої військової освіти. Безумовно воно має відмінні ознаки, що проявляються у феномені військової галузі. Новизною роботи є вперше проведений за даним напрямом аналіз та введення в науковий обіг, за результатами аналізу, в науково-педагогічну літературу педагогічного поняття методологічної компетентності аспірантів у системі вищої військової освіти. У статье проведен анализ научно-педагогической литературы за проблемой теории и практики подготовки аспирантов с методологической компетентностью в системе высшего военного образования. Установлено, что рядом с разными трактовками отсутствует обоснование понятия методологической компетентности аспиранта в системе высшего военного образования. Безусловно, оно имеет отличные признаки, что проявляются в феномене военной отрасли. Новизной работы есть впервые проведенный за данным направлением анализ и введено в научный оборот, за результатами анализа, в научно педагогическую литературу педагогического понятия методологической компетентности аспирантов в системе высшего военного образования. In of the scientific article the analysis of scientifically pedagogical literature is conducted after the problem of theory and practice of preparation of graduate students with a methodological competence in the system of higher military education which is the article of dissertation research. It of is set that alongside by different interpretations of is absent ground of concept of methodological competence of graduate student in the system of higher military education. Sure of it has excellent signs that show up in the phenomenon of military industry. By of the novelty of work it is first conducted the set direction analysis and it is entered in a scientific turn as a result of analysis scientifically pedagogical literature pedagogical concept of methodological competence of graduate students in the system of higher military education.