ЗАСТОСУВАННЯ АКТИВНИХ ТА ІНТЕРАКТИВНИХ МЕТОДІВ У ПРОЦЕСІ МОДЕРНІЗАЦІЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ БАКАЛАВРІВ РОМАНО-ГЕРМАНСЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ - Колесниченко, Наталя (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена висвітленню сутності педагогічного експерименту з апробації моделі професійної підготовки бакалаврів романо-германської філології на засадах кар’єро зорієнтованого підходу, спрямованої на формування в них потенціалу конкурентоспроможності. Особливу увагу приділено опису способів застосування активних та інтерактивних методів викладання фахових дисциплін. Продемонстровано способи організації навчально-пізнавальної та самостійно-дослідницької діяльності бакалаврів романо-германської філології при використанні методів проекту та кейс-стаді, а також іншомовних інтернет-ресурсів. Статья посвящена отражению сущности педагогического эксперимента по апробации модели профессиональной подготовки бакалавров романо-германской филологии, основанной на идеях карьеро ориентированного подхода, направленной на формирование их конкурентоспособности. Особое внимание обращено описанию способов применения активных и интерактивных методов в курсе обучения бакалавров романо-германской филологии дисциплинам специализации. Продемонстрированы способы организации учебно-познавательной и самостоятельно-исследовательской деятельности бакалавров романо-германской филологии с использованием методов проектов и кейс-стади, а также иноязычных интернет-ресурсов. The article is devoted to the analysis of the results of the pedagogical experiment in testing the model of professional training of bachelors of Romance-Germanic Philology based on career-oriented approach that helps bachelors generate competitiveness.Particularattention is paid tothe description of themeans of implementationof active and interactivemethods in theundergraduatecurriculumof bachelors of Romance-Germanic Philology.The ways of organizingteaching and learning processand self-research activity of bachelorsof Romance-Germanic Philology with the help of project-making andcase-studies methods as well as foreign-languageInternet resources have been described.