ЗНАЧЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ЕКОЛОГІЧНОГО РУХУ У ФОРМУВАННІ СВІТОГЛЯДУ ПІДРОСТАЮЧОГО ПОКОЛІННЯ - Левків, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Статтю присвячено з’ясуванню впливу громадського екологічного руху на формування світогляду підростаючого покоління. З’ясовуються функції дитячих громадських об’єднань. Розкриваються передумови формування екологічного світогляду. Визначаються форми та методи формування в учнівської молоді екологічного світогляду. Акцентовано увагу на проблемах, з якими стикаються громадські екологічні об’єднання при формуванні світогляду підростаючого покоління. Статья посвящена выяснению влияния общественного экологического движения на формирование мировоззрения подрастающего поколения. Выясняются функции детских общественных объединений. Раскрываются предпосылки формирования экологического мировоззрения. Определяются формы и методы формирования у учащейся молодежи экологического мировоззрения. Акцентировано внимание на проблемах, с которыми сталкиваются общественные экологические объединения при формировании мировоззрения подрастающего поколения. The article is devoted to the elucidation of the impact of public environmental movement in shaping the worldview of the younger generation. An author analyzed functions of children’s NGOs. Disclosed prerequisites for the formation of ecological worldview. Are defined the forms and methods of forming pupils in ecological worldview. Attention is focused on the problems faced by public ecological associations in shaping the outlook of the younger generation.