РОЗВИТОК КОМПЕТЕНТНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ-КУРАТОРІВ ЯК СКЛАДОВА ПРОЦЕСУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ У ВИЩОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ ТУРИСТИЧНОГО ПРОФІЛЮ - Матвіїв-Лозинська, Юлія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті проаналізовано особливості розвитку компетентності викладачів-кураторів у процесі виховання майбутніх фахівців. Виявлено умови ефективної організації виховної роботи у вищому навчальному закладі туристичного профілю, зокрема її професійне спрямування, формування професійної культури та здатності до міжкультурного спілкування у полікультурному середовищі. Доведено доцільність впровадження спеціальних курсів для викладачів-кураторів в рамках підвищення кваліфікації. В статье проанализированы особенности развития компетентности преподавателей-кураторов в процессе воспитания будущих специалистов. Выявлены условия эффективной организации воспитательной работы в высшем учебном заведении туристского профиля, в частности ее профессиональное направление, формирование профессиональной культуры и способности к межкультурному общению в поликультурной среде. Доказана целесообразность внедрения специальных курсов для преподавателей-кураторов в рамках повышения квалификации. The article analyzes the features of teachers-curators’ competence in the education of future professionals. The conditions for effective organization of educational work in higher educational establishments of tourism profile were found, including its professional focus, the formation of professional culture and capacity for intercultural communication in a multicultural environment. The expediency of introducing special courses for teachers-curators was proved within the advanced training.