МЕДІАСОЦІАЛІЗУЮЧИЙ ВПЛИВ КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА МОЛОДЕ ПОКОЛІННЯ - Семчук, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
В статті розкриваються особливості медіасоціалізації дітей дошкільного віку. Дається ретроспективний аналіз поглядів науковців з означеної проблеми. Визначено психологічні закономірності та особливості формування дитячої свідомості в контексті впливу комп’ютерних технологій. Виокремлено форми впливу комп’ютерних технологій на соціалізацію молодого покоління.Розкритоаспекти особистісних якостей молодого покоління, які формуються під впливом комп’ютерних технологій. В статье раскрываются особенности медиасоциализации детей дошкольного возраста. Дается ретроспективный анализ взглядов ученых по данной проблеме.Определены психологические закономерности и особенности формирования детского сознания в контексте влияния компьютерных технологий. Выделены формы влияния компьютерных технологий на социализацию молодого поколения. Раскрыты аспекты личностных качеств молодого поколения, которые формируются под влиянием компьютерных технологий. The article deals especially mediasotsialzatsiyi preschoolers. Retrospective analysis of scientists point of view on this problem is presented. Certainly psychological conformities to law and features of forming of child’s consciousness in the context of influence of computer technologies. The forms of influence of computer technologies are selected on socialization of the young generation. Aspects of young generation personal characteristics under the computers technologies influence is distinguished in the article.